Komparace vegetariánství a zdravého životního stylu adolescentů - Tunysová, Hana (Jihočeská univerzita, 2008)
Ve své diplomové práci se zabývám srovnáváním vegetariánství a zdravého životního stylu adolescentů. První teoretická část je zaměřena na analýzu související literatury. Pozornost je věnována problematice vegetariánství od její historie až po současné trendy, dále zdravému životnímu stylu a jeho jednotlivým složkám. Důležitou součástí je charakteristika životního období adolescence. Hlavní náplní druhé části práce je komparace vegetariánství a zdravého životního stylu adolescentů. Komparace byla provedena dotazníkovým šetřením na internetových stránkách s vegetariánskou tématikou. Zjištěná data byla statisticky zpracována aplikací Statistica 7 a WEKA. Výsledky obou metod prokázaly např. vyšší konzumaci alkoholu ve skupině nevegetariánů a větší výskyt nekuřáků z řad vegetariánů.
The comparision study between vegetarianism and healthy life-style of adolescents
Keywords: vegetariánství; zdravý životní styl; adolescence; vegetarianism; healthy life-style; adolescents