Great Britain and Its World Dominance Story: A Reassessment - Říha, Zdeněk (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce se zabývá historií Velké Británie v reakci na tvrzení britského historika Stuarta Laycocka, že Velká Británie a její státní útvary v historii napadly 90% existujících zemí. V teoretické části bakalářské práce je definována metodologie pro určení, které vojenské operace lze klasifikovat jako invazy země, a které nikoliv, a také které útvary považovat za suverénní státy. V praktické části jsou zpracovány dané země a odůvodnění, zda je lze řadit mezi napadené či nikoliv.
Great Britain and Its World Dominance Story: A Reassessment
Keywords: Britské Impérium; Spojené Království; invaze; země; suverénní stát; British Empire; United Kingdom; invasion; country; sovereign nation