Efektivnost účelových dotací ve vybraném regionu - Antoni, Miloslava (Jihočeská univerzita, 2012)
Podstatou diplomové práce je zhodnocení efektivnosti účelových dotací ve vybraném regionu. Z mnoha poskytovaných účelových dotací byly vybrány tyto tři: platby za přírodní znevýhodnění poskytované v horských oblastech a platby poskytované v jiných znevýhodněných oblastech (LFA), agroenviromentální opatření (AEO) a národní doplňkové platby (Top-up). Na základě vybraných indikátorů, bylo provedeno hodnocení efektivnosti těchto účelových podpor pro časové období 2005-2010.
The effectiveness of targeted subsidies in the selected region
Keywords: účelové dotace; efektivnost; zemědělství; agroenviromentální opatření (AEO); platby za přírodní znevýhodnění poskytované v horských oblastech a platby poskytované v jiných znevýhodněných oblastech (LFA); národní doplňkové platby (Top-up); lineární regresní funkce; závislost; subsidies; efficiency; agriculture; agrienvironmental measures (AEO); less favoured areas (LFA); national additional payments (Top-up); the linear regression function; the dependence