Representation of Turkish-Greek relations; "Birds without Wings" by Louis de Berniéres - Jeřábková, Silvie (Jihočeská univerzita, 2013)
Tato bakalářská práce se zabývá řecko-tureckými vztahy v díle "Ptáci bez křídel" od autora jménem Louis de Berniéres. Zaměřuje se na události 20.století na území dnešního Turecka, kde Řekové a Turci dříve žili harmonicky pospolu, ale také na příběh jednotlivých obyvatel. Tyto dvě roviny bakalářské práce jsou spjaty s univerzálními tématy jako jsou válka, nacionalismus, náboženství a multikulturalismus.
Representation of Turkish-Greek relations; "Birds without Wings" by Louis de Berniéres
Keywords: řecko-turecké vztahy; Mustafa Kemal Atatürk; Lausannská smlouva; arménská genocida; nacionalismus; multikulturalismus; fundamentalismus; tolerance a předsudky; Turkish-Greek relations; Mustafa Kemal Atatürk; Lausanne Treaty; Armenian genocide; nationalism; multiculturalism; fundamentalism; tolerance and prejudices