Komplexní zhodnocení nejlepších dostupných technik ve vybraném provozu s chovem drůbeže a zhodnocení jejich ekonomických dopadů. - Janoušek, Tomáš (Jihočeská univerzita, 2014)
Ze zemědělské činnosti vzniká řada nebezpečných odpadů ovlivňující životní prostředí. Jedním z nich je amoniak produkovaný zvířaty, který se snažíme redukovat. Cílem této práce je porovnat koncentraci amoniaku ve stájích s kuřaty na maso využívající elektrochemicky upravenou vodu. Dále cílem práce je porovnat BAT (Best Available Technique nejlepší dostupné technologie) technologie využívané ve stájích s referenčním dokumentem BREF (Integrated Pollution Prevention and Control - Integrovaná prevence a omezování znečištění) a provést ekonomické zhodnocení. Měření probíhalo na farmě Čekanice.
Comprehensive evaluation of best available techniques in the selected operation with poultry rearing and assessment of their economic impact.
Keywords: BAT; BREF; drůbež; ekonomické zhodnocení; farma; BAT; BREF; poultry; economic evaluation; farm