Odsouzené ženy a jejich vztah k literatuře, čtení a knihám - Kadlecová, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2013)
Předložená diplomová práce se zabývá vztahem odsouzených žen ke knihám, čtení a literatuře. Cílem bylo zjistit, jaký mají vztah k literatuře a ke knihám vybrané ženy, které pobývají ve Věznici Světlá nad Sázavou. Také jsme si položili otázku, zda mohou být nedostatečné či zcela chybějící čtenářské návyky prediktibilním faktorem kriminálního chování, jelikož se domníváme, že mezi nedostatečnými čtenářskými aktivitami jedince a pácháním trestné činnosti by mohla být určitá souvislost.
Inmate women´s attitude towards literature, reading and books
Keywords: vězení; odsouzená žena; kriminální predikce; četba; kniha; literatura; prison; inmate woman; convicted woman; criminal prediction; reading; book; literature