Detekce viability Pseudomonas syringae pv. oryzae pomocí průtokové cytometrie - Kolářová, Johana (Jihočeská univerzita, 2018)
V rámci této práce byla pomocí průtokové cytometrie a interkalačního barviva propidium jodid analyzována viabilita Pseudomonas syringae pv. oryzae. Podstatou této práce bylo ošetření bakteriálních kultur vysokými teplotami v daných časových řadách. Statisticky průkazným vyhodnocením získaných dat byla potvrzena tendence poklesu zastoupení přeživších buněk v populaci v závislosti na vzrůstajícím čase ošetření.
Detection of viability Pseudomonas syringae pv. oryzae by flow cytometry
Keywords: Průtoková cytometrie; ošetření vysokou teplotou; detekce viability; propidium jodid; Pseudomonas syringae pv. oryzae; Flow cytometry; high temperature treatment; detection of viability; propidium iodide; Pseudomonas syrinage pv. oryzae