Výtvarné umění jako námět činností v mateřské škole - Kolací, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2021)
Bakalářská práce je zaměřena na využití výtvarného díla jako inspiračního zdroje činností dětí v mateřské škole. Cílem práce je vypracování tematických celků zaměřených na různé epochy, dále z výtvarných děl, uměleckých směrů představitelů. Teoretická část se zaměřuje na období předškolního věku a jeho specifik, na přiblížení epoch výtvarného umění vybraných pro práci s dětmi. V souvislosti s pozorováním je v praktické části kromě vytvoření celků popsán také reflektivně způsob vnímání výtvarného umění dětským účastníkem.
Art as a theme of kindergarten activities
Keywords: Předškolní dítě; výtvarné umění; dětský výtvarný projev; umělecké dílo; Preschool child; art; children's artistic expression; work of art