Využití systémové měřící techniky ve strojírenství - Řezníček, Marek (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce se zabývá problematikou měření ve strojírenství (délková a tvarová), jaké jsou kladeny nároky na tuto oblast, průběhy vybraných měření, kalibrace strojů a obecně kontrolou výrobků ve výrobních provozech. Cílem bakalářské práce je přiblížit studentům praktické využití měřící techniky ve strojírenství. Popsány jsou vybrané měřící stroje a přístroje ve školních podmínkách a výrobní praxi, popřípadě možnosti jejich využití při studiu technických oborů na vysokých a průmyslových školách.
Utilization systematic measuring techniques in industries
Keywords: měření; měřící systémy; kalibrace; measuration; measuring systems; calibration