Využití dronu u jednotek požární ochrany v Plzeňském kraji - Pícha, Václav (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce se zaměřuje na spolupráci mezi jednotkami požární ochrany a Drony SIT. V teoretické části práce je popsána legislativa pro létání s dronem, jeho charakteristika, popis a nejčastější využití. Dále je popsán integrovaný záchranný systém, Hasičský záchranný sbor České republiky a jednotky požární ochrany Plzeňského kraje. Cílem práce, bylo co nejpřesněji odpovědět na výzkumnou otázku. Pro odpověď na otázku byl proveden výzkum, který se skládal z osobních schůzek a dotazníkového šetření. Výsledky jsou v práci znázorněné tabulkami a grafy. V závěru práce je vyhodnocení této spolupráce s vlastními poznatky a připomínkami. Přílohy bakalářské práce obsahují fotografie pořízené z dronu při spolupráci se složkami IZS. K práci je přiloženo DVD s přílohou, která představuje spolupráci jednotek požární ochrany v Plzeňském kraji s drony.
Use of the drone for fire protection units in the Pilsen Region
Keywords: Drony; Bezpilotní letadlo; Jednotky požární ochrany; Integrovaný záchranný systém; Drones; Drone; Fire protection units; Integrated rescue system