Geomorfologická inventarizace skalních forem reliéfu v oblasti Slepičích hor - Brůha, David (Jihočeská univerzita, 2022)
Novohradské podhůří je nejen z pohledu geomorfologie jedinečnou oblastí, která byla dosud málo prozkoumána. Cílem této bakalářské práce je prozkoumání aktuálního geomorfologického stavu Slepičích hor, přesněji tří z jeho vrcholů, tedy Kohout, Vysoký Kámen, Velký Kámen a zmapování geomorfologicky nejzajímavějších lokalit pomocí technologie GPS. Na základě výsledků mapování pak sestrojit podrobné geomorfologické plány v softwaru ArcGIS 10. 4. a text popisující jednotlivé tvary reliéfu daných lokalit. Součástí práce je stručná charakteristika fyzickogeografických poměrů zájmové oblasti. GPS mapování bylo provedeno v letech 2020 a 2021.
Geomorphological inventory of rock forms of relief in the area of Slepičí hory
Keywords: Geomorfologická inventarizace; GPS mapování; Slepičí hory; Novohradské podhůří; Geomorphological inventory; GPS mapping; Slepičí hory; Novohradské podhůří