Tvorba výnosů podniku a determinující faktory - Hruška, Václav (Jihočeská univerzita, 2013)
Cílem práce je klasifikovat podnikové výnosy a jejich evidenci. Zmapovat faktory, které ovlivňují tvorbu výnosů a posouzení, jak využít kategorii výnosů k hodnocení podnikové výkonnosti. Na základě účetních výkazů zkonstruovat poměrové ukazatele. Pomocí analýzy jejich vývoje identifikovat faktory, které pozitivně a negativně ovlivňují velikost výnosů a podnikovou výnosnost.
Formation of corporate revenues and determinants
Keywords: výnosy; náklady; tržby; zisk; ztráta; zboží; revenues; costs; sales; profit; loss; goods