Analýza nářečí v obci Darkovičky - Michalčík, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Tématem bakalářské práce je rozbor nářeční situace v obci Darkovičky ležící na rozhraní západní opavské podskupiny a východní ostravské podskupiny, dvou hlavních podskupin nářeční skupiny slezské. Materiálem k analýze se staly nahrávky mluvy staré, střední a nejmladší generace. Záměrem práce je charakterizovat nářečí dané lokality, posoudit současný stav a míru zachovalosti dialektu, nastínit tendenci nářečního vývoje v této oblasti.
An Analysis of regional dialects spoken in Darkovičky
Keywords: nářečí; dialekt; vernacular; dialect