Účetní případy specifické pro podnikatele v zemědělství, lesním a vodním hospodářství - Bártlová, Marta (Jihočeská univerzita, 2010)
Tato bakalářská práce je zaměřena na specifické účetní případy charakteristické pro podnikání v zemědělství, lesním a vodním hospodářství. Obsahem teoretické části je způsob oceňování a účtování případů týkajících se živočišné a rostlinné výroby, dotací, pozemků a staveb, a dále jsou popsány obené zásady zpracování účetní závěrky.Praktická část je zaměřena zejména na aplikační problémy týkající se oceňování zásob vlastní výroby a účtování dotací ve věcné a časové souvislosti. Praktická část je doplněna o sestavení účetní závěrky, která je podrobena analýze s cílem zhodnocení výsledeku hodpodaření a optimální majetkové a kapitálové struktury.
Specific accounting transaction for agricultural, food and forest enterprise
Keywords: účtování; zemědělství; dotace; účetní výkazy; oceňování vlastní výroby; accounting; agriculture; subsity; financial statements; valuation of own product