Posouzení krmných dávek ve výkrmu skotu - Kolář, Martin (Jihočeská univerzita, 2013)
Bakalářská práce se zabývá výživou skotu ve výkrmu a hodnotí úroveň výživy ve vybraném zemědělském družstvu. Na základě studie výživy vykrmovaného skotu byly získány informace o složení krmných dávek, technice krmení a ustájení. Hodnocení krmných dávek bylo provedeno na základě potřeb živin k doporučeným hodnotám ve vztahu k užitkovým parametrům. V práci je dále hodnocena kvalita objemných krmiv z hlediska výživné hodnoty a vybraných fermentačních charakteristik.
Evaluation of feed rations in cattle fattening
Keywords: výživa vykrmovaného skotu; krmná dávka; technika krmení a ustájení; nutrition in cattle fattening; feed ration; feeding and stabling technique