Návrh protierozních opatření v modelovém projektu komplexní pozemkové úpravy - Nováková, Tereza (Jihočeská univerzita, 2016)
Téma mé diplomové práce se zabývá návrhem protierozních opatření v modelovém projektu komplexní pozemkové úpravy. Literární rešerše slouží k vysvětlení základních pojmů, k seznámení se s problematikou pozemkových úprav, vodní eroze a protierozních opatření, ale také se zákony a vyhláškami. Druhá část práce se věnuje samotnému návrhu protierozních opatření. V programu ArcGIS bylo vymezeno 16 odtokových drah, pro které byl spočítán povrchový odtok a navrženo protierozní opatření. Výsledky jsou zpracovány do přehledných tabulek.
Proposal of erosion control measures in a model project of comprehensive land adjustment
Keywords: vodní eroze; půda; protierozní opatření; povrchový odtok; pozemkové úpravy; water erosion; soil; erosion control measures; surface drain; land adjustment