Účetní uzávěrka a závěrka v kapitálové společnosti - Beránková, Kateřina (Jihočeská univerzita, 2023)
Bakalářská práce se zabývá analýzou uzávěrkových prací, zejména inventarizací, opravnými položkami, rezervami, kurzovými rozdíly, dohadnými položkami, časovým rozlišením, výsledkem hospodaření a uzavřením účtů. Po aplikování těchto postupů na konkrétní kapitálovou společnost je sestavena účetní závěrka kapitálové společnosti, jejíž součástí je rozvaha, výkaz zisku a ztráty a příloha účetní závěrky. Cíl bakalářské práce byl zaměřen na analýzu uzávěrkových prací ve vybrané kapitálové společnosti včetně vyhodnocení jejich správnosti a na sestaven účetní závěrky v souladu s českými účetními předpisy. Na základě zjištěných výsledků byl u analyzované společnosti zjištěn poctivý a věrný obraz hospodaření a byla stanovena doporučení v oblasti zásob, inventarizace, splatné daně a zveřejňování účetní závěrky.
Closing accounts and financial statements in a capital company
Keywords: účetnictví; účetní uzávěrka; účetní závěrka; kapitálová společnost; closing accounts; financial statements; balance; accounting; capital company