Tragicomedia de Lisandro y Roselia: charakteristika typu chvástavého vojáka - Zubrová, Anděla (Jihočeská univerzita, 2020)
Tato bakalářská práce se zabývá charakteristikou typu chvástavého vojáka neboli fanfaróna z divadelní hry Tragicomedia de Lisandro y Roselia, jejíž autorem je Sancho de Muňón. V teoretické části své práce se nejprve zabývám problematikou, jak je obecně autoritami definována postava chvástavého vojáka. Dále následuje stručná charakteristika hry, kde zmíním nejdůležitější faktory děje a na základě toho nastolím badatelskou otázku na téma, která postava by nejlépe odpovídala profilu fanfaróna. Část praktická se dále skládá už ze samotných výpovědí této postavy a jejich podrobné analýzy.
Tragicomedia de Lisandro y Roselia: characteristics of the braggart soldier stage type
Keywords: fanfarón; Lisandro; Roselia; Celestina; voják; analýza; charakteristika; fanfaron; Lisandro; Roselia; Celestina; analysis; braggart soldier; profile