Vodní ploštice podčeledi Cymatiainae (Heteroptera: Nepomorpha: Corixidae) - Šítalová, Jitka (Jihočeská univerzita, 2015)
Práce předkládá soubornou informaci o morfologii, taxonomii, ekologii a rozšíření klešťanek podčeledi Cymatiainae (Heteroptera: Nepomorpha: Corixidae). Práce má rešeršní charakter, k jejímu sepsání byly použity literární a internetové údaje.
Water Bugs of the Subfamily Cymatiainae (Heteroptera: Nepomorpha: Corixidae)
Keywords: Corixidae; Cymatiainae; dospělci; nymfy; morfologie; ekologie; rozšíření; klíč rodů a druhů; přehled; Corixidae; Cymatiainae; adults; nymphs; morphology; ecology; distribution; key of the genera and species; survey