Řešení protierozní ochrany na modelovém povodí - Zvíkovský potok. - Řehout, Jan (Jihočeská univerzita, 2009)
Téma mé diplomové práce je řešení protierozní ochrany na modelovém povodí - Zvíkovský potok. Cílem práce je provést průzkum povodí Zvíkovského potoka z hlediska pedologického, hydrogeologického, klimatického a vypočítat odnos půdy z pozemků v důsledku vodní eroze. Použil jsem rovnici ztráty půdy z pozemku podle Wischmeiera a Smitha a stanovení transportu splavenin podle Williamse a Berndta, který byl vypočten s pomocí programu ERCN - výpočty potřebné pro návrh protierozních opatření. Pro popis povodí jsem použil portál veřejná správy České republiky. Mapový podklad této práce je základní mapa České republiky 1:10 000 a základní vodohospodářská mapa České republiky 1:50 000.
Solution of soil protection from erosion in model catchment - Zvíkovský stream
Keywords: eroze; povodí; Wischmeier a Smith; Williams a Berndt; základní mapa; erosion; catchment; Wischmeier a Smith; Williams a Berndt; basic map