Obléhací tábor hradu Hus u Prachatic - Novák, Karel (Jihočeská univerzita, 2021)
Tato práce se věnuje pozůstatkům obléhacího tábora v okolí hradu Hus u Prachatic. Cílem je prostorová analýza a funkční interpretace jednotlivých objektů zachycených v rámci nedestruktivního výzkumu, který probíhal na jaře a v létě 2019, a jejich ukotvení historickém a archeologickém kontextu.
Der Belagerungslager bei der Burg Hus bei Prachatitz
Keywords: hrad; obléhání; konfliktní areály; vrcholný středověk; Burg; Belagerung; Konfliktareal; Hochmittelalter