Návrh opatření ke zvýšení efektivity BPS v Brance (ZD Čechtice) a hodnocení vlivu BPS na životní prostředí - Kadleček, Ondřej (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zabývá technologií bioplynových stanic, popisuje bioplyn, jeho vznik a následné využití. Následně řeší faktory, které ovlivňují efektivnost bioplynové stanice, vhodnost a předúpravu substrátu pro výrobu bioplynu. Dále se zabývá využitím digestátu. V závěru práce se zabývám navýšením výkonu bioplynové stanice v Chotýčanech, popisem bioplynové stanice V Braňce - Čechtice a návrhem pro zvýšení efektivnosti bioplynové stanice. Posledním řešeným tématem je vliv bioplynové stanice na životní prostředí.
Design of measures to increase the efficiency of the BPS in Brance (ZD Čechtice) and to evaluate the impact of BPS on the environment
Keywords: Bioplynová stanice; bioplyn; fermentace; substrát; digestát.; Biogas plant; biogas; fermentation; substrate; digestate.