Komparace současných trendů ve výrobě elektrické energie - Talach, Petr (Jihočeská univerzita, 2019)
V teoretické části diplomové práce je popsán všeobecný souhrn informací k jednotlivým elektrárnám, které se nacházejí v jihočeském regionu. Pro úplnost je práce doplněna o chybějící zástupce, které v jižních Čechách nejsou, elektrárnami z jiných míst České republiky. V další části je práce věnována konkrétním elektrárnám, jejich popisu a bližšímu představení v kontextu informací v teoretické části. Následující část práce se zabývá komparací konkrétních údajů. Společně s teoretickou částí je práce vhodná i pro výuku a ucelení si poznatků o české energetice. V poslední části práce je uvedena nabídka možných exkurzí do několika jihočeských elektráren. Tyto exkurze lze využít v rámci školních výletů na všech stupních vzdělávání.
Comparative study of current trends in electricity production
Keywords: Komparace energetických zdrojů; elektrárna; obnovitelné zdroje; neobnovitelné zdroje; elektřina; exkurze; Comparison of energy sources; power plant; renewable resources; non-renewable resources; electricity; excursion