Adolescentní psychosociální moratorium současné mládeže - Radomská, Věra (Jihočeská univerzita, 2018)
Téma bakalářská práce se nazývá Adolescentní psychosociální moratorium současné mládeže. Cílem této práce je zprostředkování vhledu do životního kontextu mladých dospělých (rodin mladých dospělých), kteří setrvávají v původní rodině. Teoretická část je věnována charakteristice období adolescence v kontextu různých vývojových teorií, podrobnému popisu problematiky adolescentního psychosociálního moratoria a jeho vědeckého výzkumu. Dále objasňuje význam rodiny v životě adolescenta a způsoby jeho emancipace. Praktická část prezentuje výsledky kvalitativní výzkumné strategie, které byly získány pomocí metody hloubkového rozhovoru. Výzkumným šetřením byly zjištěny důvody setrvání mladých dospělých v jejich původní rodině.
Adolescent psychosocial moratorium of contemporary young people
Keywords: adolescent; adolescence; identita; mladí dospělí; osamostatnění; psychosociální moratorium; rodina; rodinní příslušníci; adolescent; adolescence; identity; young adults; independence; psychosocial moratorium; family; family members