Významný předěl v životě člověka - odchod do důchodu - Müllerová, Hana (Jihočeská univerzita, 2013)
Odchod na odpočinek je významný mezník v životě člověka, který odděluje dlouhotrvající pracovní část života od období stáří. Práce je zaměřena na seniory, na projevy stáří a na změny ke kterým v tomto období dochází. V teoretické části se věnuji vysvětlení pojmů jako je stáří a stárnutí, vysvětluji změny ve stáří a možné reakce na stárnutí. Také zde nastiňuji možnosti trávení volného času a vzdělávání seniorů. Praktická část je věnována kvalitativnímu výzkumu s cílem zjistit, zda se senioři dokážou snadno přizpůsobit velkému životnímu předělu ? odchodu do důchodu. Výzkum probíhal v Domově pro seniory ve Víceměřicích a Klubu seniorů v Prostějově.
Significant point in life of each man - retirement
Keywords: stáří; stárnutí; senioři; změny ve stáří; vzdělávání; terapie; old age; getting old; seniors; changes at the old age; education; therapy