Problematika a vlivy televizní reklamy na zdravý životní styl žen - Auterská, Regina (Jihočeská univerzita, 2010)
Předkládaná práce se v teoretické části zaměřuje především na reklamu jako takovou v souvislosti se zdravým životním stylem, historii reklamy v České republice, její právní regulaci a její působení na člověka. V praktické části je dotazníkovým šetřením zjišťováno, zda ženy televizní reklamy sledují, jak na ně působí, jaké reklamy si nejčastěji zapamatují a zda se nechají reklamou ovlivnit. Důležitá otázka je také, zda si myslí, že reklamy podporují zdravý životní styl. Výsledky dotazníkového šetření potvrdily, že většina žen reklamu nesleduje a nemá pocit ovlivnění reklamou. Nejčastěji vybavované reklamy nevedly k motivaci dodržovat zdravý životní styl, s čímž koresponduje i většinový názor dotázaných žen, které tvrdí, že televizní reklamy nepodporují zdravý životní styl.
Problems and effects of TV commercials at women's life style
Keywords: reklama; zdravý životní styl; ovlivnit; regulace; vnímání; výrobek; postoj; TV commercial; healthy lifestyle; influence; regulation; perception; product; attitude