Vliv původu násad lipana podhorního (Thymallus thymallus L.) na jejich adaptabilitu ve volných vodách - Kubín, Rostislav (Jihočeská univerzita, 2011)
Porovnávali jsme tři různé populace vysazených lipanů, jedna skupina byla tvořena původními rybami (líheň Husinec) a další dvě skupiny byly z líhní Pardubice a Hynčice. Tyto dvě líhně jsou situovány ve dvou jiných říčních povodích. Domácí ryby z Husince prosperovaly po vysazení do volných vod lépe, než ryby dovezené z jiných líhní, měly lepší růstové schopnosti i větší návratnost.
The effect of origin stocked grayling (Thymallus thymallus L.) on their adaptability in open waters
Keywords: lipan; násada; adaptabilita; grayling; stock; adaptability