Využití kvantitativních metod pro hodnocení pojištění domácností a nemovitostí - Vránová, Eliška (Jihočeská univerzita, 2014)
Cílem bakalářské práce je porovnat nabídky od pojišťoven a vybrat optimální pojištění pro klienta. V teoretické části práce jsou vysvětleny základní pojmy o pojišťovnictví a pojištění domácností a nemovitostí. U vícekriteriálního hodnocení variant jsou popsány metody na stanovení vah a metody pro stanovení pořadí variant. V praktické části je charakterizovaná nemovitost, popsány nabídky od 8 pojišťoven a vypsaná kritéria. Za pomocí metod, které jsou popsány v teoretické části, jsou vypočteny nejlepší nabídky od pojišťoven.
Using Quantitative Methods for Home and Real Estate Insurance
Keywords: pojišťovny; pojištění domácnosti; pojištění nemovitosti; kritéria; optimální pojištění; metody pro stanovení vah; metody pro stanovení pořadí z variant; insurance companies; home insurance; insurance of real estate; criterion; optimal insurance; methods for assessment weights; methods for order of alternatives