Knižní ilustrace v kresbě - Ungerová, Magdalena (Jihočeská univerzita, 2012)
Tématem bakalářské práce je ilustrace a její historický vývoj. Bakalářská práce je rozdělena do několika částí. V první části se zabývám ilustrací vědeckou. Ve druhé části popisuji vývoj ilustrace po historické stránce a třetí část je věnována komiksu a čtvrtá část je věnována ilustraci pro děti a mládež. Text je doplněn fotografickou přílohou.
Book illustration in drawing
Keywords: ilustrace; komiks; dětská ilustrace; čeští ilustrátoři; ilustration; comic; ilustration for children; czech ilustrators