Analýza prodeje stolních her - Pavlíčková, Kristýna (Jihočeská univerzita, 2018)
Práce se věnuje stolním hrám a jejich výrobcům v České republice. Teoretická část charakterizuje pojem hra, znaky her a její podstatu. Dále popisuje historii her, jejich dělení a základní pravidla. V dalších kapitolách popisuje finanční analýzu a mezipodnikové srovnání prováděné vícekriteriálním hodnocením variant. V empirické části popisuje pět společností, které mají výrobu a prodej stolních her jako jednu z hlavních činností. Na základě výročních zpráv společností jsou zpracovány tabulky s ukazateli likvidity, rentability, aktivity a zadluženosti. Ukazatele jsou u výrobců zpracovány a porovnány v letech 2013-2015. Závěrem je pomocí metody vícekriteriálního hodnocení variant vyhodnocena nejvíce prosperující společnost s ohledem na prodej stolních her a představení pěti nejprodávanějších her vítězné společnosti.
Analysis of table games sales
Keywords: Hra; finanční analýza; vícekriteriální hodnocení; ukazatelé; desková hra; Game; financial analysis; multiple-criteria analysis; indicators; board game