Vývoj aplikací s využitím JavaFX - Sedláček, František (Jihočeská univerzita, 2011)
Tato bakalářská práce se zabývá vývojem aplikací pro softwarovou platformu JavaFX. Je zde představena platforma JavaFX včetně informací o vzniku a historii. Dále jsou vysvětleny nejdůležitější rysy jejího programovacího jazyka JavaFX Script. Následuje popis vývoje jednotlivých ukázkových aplikací, které demonstrují možnosti softwarové platformy JavaFX a práci s programovacím jazykem. Jednotlivé ukázkové aplikace byly pro tuto práci navrženy tak, aby doplnily studijní materiál při výuce programovacího jazyka Java. Konkrétně se jedná o počítačovou hru, aplikaci pro odpočítávání času, převaděč měn podle aktuálních kurzů a animovaný reklamní banner. Čtenář by měl pomocí této práce získat dostatek informací pro objasnění, jakým způsobem a jaký typ aplikací lze pro platformu JavaFX vytvářet.
Developing applications with JavaFX
Keywords: JavaFX; software; platforma; vývoj; aplikace; zařízení; JavaFX; software; platform; development; application; device