Proměny v přístupech učitelů k hodnocení žáků na 1. stupni ZŠ ve vztahu k probíhající kurikulární reformě našeho školství - Lafatová, Eva (Jihočeská univerzita, 2009)
Diplomová práce sleduje proměny v přístupech k hodnocení žáků na 1.stupni ZŠ a snaží se přinést některé dílčí poznatky o změnách přístupu učitelů 1.stupně ZŠ k hodnocení a klasifikaci svých žáků v souvislosti s požadavky na evaluaci žáků podle RVP ZV. V teoretické části jsem pomocí odborné literatury popsala typy a formy hodnocení a klasifikace užívané na 1.stupni ZŠ a dále kritéria a pravidla pro hodnocení žáků. V praktické části jsem porovnávala přístupy učitelů k hodnocení a klasifikaci žáků na 1.stupni ZŠ v souvislosti se zaváděním výuky realizované podle vlastních ŠVP.
Changes in Teachers' Attitude towards Evaluation of pupils (age 6-10)in Connection with Curricular Reform of Our Educational System
Keywords: školní hodnocení; klasifikace; slovní hodnocení; kutikulární reforma; school assessment; classification; verbal assessment; curricular reform