Analýza spolehlivosti v oblasti IT - Novák, Rudolf (Jihočeská univerzita, 2009)
Předmětem diplomové práce na téma "Analýza spolehlivosti v oblasti IT" je na základě analýzy spolehlivosti komponent počítačové sestavy určit nejkritičtější komponentu celého systému a následně podle kritéria nejnižších nákladů na údržbu této komponenty vybrat jejího dodavatele. Teoretická část práce se věnuje obecnému významu spolehlivosti technických systémů a přibližuje metodologické postupy a východiska analýzy spolehlivosti. Popisuje také metody a možnosti zvyšování spolehlivosti a bezpečnosti systémů. V praktické části se práce zabývá identifikací nejkritičtější komponenty počítačové sestavy metodou analýzy stromu poruchových stavů a stanovení doby životnosti této komponenty metodou statistického modelování (Weibullovo analýzou). Závěrečná část práce se zabývá analýzou nákladů potřebných na údržbu nejkritičtější komponenty a výběrem jejího dodavatele.
IT systems reliability analysis
Keywords: Analýza spolehlivosti; doba životnosti; metoda analýzy stromu poruchových stavů; Weibullova analýza; analýza nákladů.; Reliability analysis; lifetime; Failure Tree Analysis; Weibull analysis; cost evaluation.