Využitelnost hry postcrossing ve výuce regionálního zeměpisu na 2. stupni ZŠ - Nováková, Eliška (Jihočeská univerzita, 2016)
Diplomová práce se zabývá možností využití hry Postcrossing ve výuce regionální geografie na 2. stupni základních škol. Hlavní cílem práce je tvorba přehledu základních principů a pravidel hry a vytvoření návrhů na výukové aktivity, které z hry Postcrossing vycházejí. Součástí práce je také praktická část, která obsahuje popis realizace výukových aktivit. Práce dále popisuje problémy i pozitivní poznatky, které při realizaci vyvstaly. Výsledkem práce je přehled námětů na výukové aktivity využívající hru Postcrossing, které jsou uplatnitelné ve školní praxi.
The usability of postcrossing game in regional geography teaching in Junior-high school
Keywords: Postcrossing; zeměpis; 2. stupeň ZŠ; pohlednice; regionální geografie; postcrossing; geography; junior- high school; postcards; regional geography