Využití fondů EU pro rozvoj dopravy ve Středočeském kraji - Vacek, Vladimír (Jihočeská univerzita, 2010)
Cílem bakalářské práce je přiblížit čtenáři čerpání strukturálních fondů EU v oblasti dopravy ve Středočeském kraji. V práci jsou definovány hlavní cíle Evropské unie v oblasti regionálního rozvoje a jsou zde stanoveny nástroje, kterými jsou potlačovány disparity regionů. Stanovené hypotézy objasňují efektivnost při čerpání přidělených prostředků. Zároveň práce přibližuje rizika, která mohou vzniknout během administrativních úkonů nebo při samotné realizaci projektu.
Using EU funds for the development of transport in the Central Bohemian Region
Keywords: Adicionalita; Alokace; Prioritní osa; Srukturální fondy; Výzva; Additionality; Allocating; Priority axis; Structural Funds; Appeal