Současný vliv médií na hru dětí předškolního věku - Kristová, Eva (Jihočeská univerzita, 2011)
Cílem práce je charakterizovat vliv současných médií na život předškolního dítěte a hledat cesty k eliminaci negativních vlivů. V teoretické části jsou definovány hlavní pojmy - médium, mediální komunikace, mediální produkce a produkt, mediální interpretace, je zde uvedena klasifikace médií, charakterizována současná média a jejich účinky, specifika účinků v předškolním věku a mediální výchova. Současně je zde charakterizována hra dítěte v tomto období jako jeho hlavní činnost a diagnostická metoda. Obsahem praktické části je výzkumné šetření zaměřené na zjišťování vlivu užívání médií na agresivní chování dětí při hře.
Contemporary Influence of Mediums on Preschool Children Play
Keywords: agresivita; dítě předškolního věku; mediální výchova; konflikt; média; volná hra; agression; nursery-age children; media education; conflict; free game