Heavy metal jako subkultura - Koutná, Daniela (Jihočeská univerzita, 2016)
Tato bakalářská práce se zabývá heavy metalovou subkulturou. Jejím cílem je představit nejvýznamnější odnože a ukázat jak široký je pojem heyvy metal. Popisuje vývoj a historii, stručně mapuje českou historii společně s popisem největších a nejoblíbenějších českým festivalů. Představuje nejpalčivější výhrady společnosti vůči tomuto stylu.
Heavy metal as a subculture
Keywords: Heavy metal; subkultura; heavy metalové odnože; Heavy metal; subculture; important branches