Návrh plánu společných zařízení ve zvolené lokalitě - Valešová, Veronika (Jihočeská univerzita, 2021)
Diplomová práce se zaměřuje na zpracování plánu společných zařízení pro komplexní pozemkovou úpravu ve zvoleném katastrálním území Bzí u Dolního Bukovska. Diplomová práce obsahuje popis a následné vyhodnocení zvoleného území, které je potřebné pro realizaci plánu společných zařízení, které zahrnuje protierozní opatření k ochraně zemědělského půdního fondu, opatření sloužící ke zpřístupnění pozemků, vodohospodářské opatření a opatření k ochraně a tvorbě životního prostředí. Diplomová práce je rozdělena na dvě části, a to na teoretickou a praktickou část. Teoretická část se skládá z literární rešerše, kde jsou charakterizovány pozemkové úpravy, jako je jejich forma, cíle a jejich předmět. Druhá část literární rešerše je zaměřena na plán společných zařízení. Praktická část se zaměřuje na návrh jednotlivých opatření v plánu společných zařízení.
Proposal of the plan of common facilities in chosen area
Keywords: komplexní pozemková úprava; plán společných zařízení; katastrální území Bzí u Dolního Bukovska; pozemkové úpravy; protierozní opatření; complex landscaping; plan of common facilities; cadastral area of Bzí near Dolní Bukovsko; landscaping; anti-erosion measure