Finanční gramotnost na středních školách - Policarová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2020)
Bakalářské práce nejprve představí základní pojmy, které se týkají finanční gramotnosti. Zároveň se pokusím nastínit dnešní stav, jak se tato problematika řeší na středních školách. V praktické části bude navrženo několik pracovních listů a materiálů na vyučovací hodiny, kde bude cíleně zařazena finanční gramotnost. Zároveň bude tento materiál dán k posouzení učitelům, kteří by finanční gramotnost ve svých předmětech mohli realizovat. Jako výzkumná metoda bude využita metoda polostrukturovaného rozhovoru.
Financial literacy on high schools
Keywords: Finanční vzdělávání; školní vzdělávání; finanční gramotnost; kvalitativní výzkum; polostrukturovaný rozhovor; Education in finance; school education; financial literacy; qualitative research; structured interview