Vlivy působící na snižování množství mikroorganizmů v masných výrobcích - Záhorová, Jana (Jihočeská univerzita, 2011)
V bakalářské práci se zabývám vlivy působícími na snižování mikroorganismů v masných výrobcích. Nejprve jsem se zaměřila na charakteristiku jednotlivých mikroorganismů, na faktory které ovlivňují jejich růst, výskytem mikroorganismů v mase, formami mikrobiálního rozkladu a dále na kontaminaci masa mikroorganismy na jatkách. V další části práce uvádím prostředky, kterými můžeme proti mikroorganismům bojovat a metodami, kterými lze snížit jejich výskyt v masných výrobcích. V závěru práce je zmíněn systém HACCP.
Microorganism Reduction Methods in Meat Products
Keywords: mikroorganismy; maso; kontaminace masa; údržnost masa; konzervace masa; microorganisms; meat; contamination of meat; meat shelf life; meat preservation