Příběh v mateřské škole - Vlasová, Michaela (Jihočeská univerzita, 2018)
Tato bakalářská práce se zaměřuje na příběhy, jejich formy, jejich vliv na dítě v předškolním věku a zejména na práci s příběhem při pedagogické činnosti v mateřské škole. Cílem mé bakalářské práce je připravit integrovaný celek vycházející z české národní pohádky od Karla Jaromíra Erbena: Hrnečku, vař!, kde je jako hlavní metoda použito vyprávění. Součástí vyprávění jsou i pohybové a výtvarné činnosti rozdělené do týdenního tematického celku.
A tale in the preschool education
Keywords: pohádka; povídka; legenda; vyprávěný příběh; předškolní vzdělávání; fairytale; short story; legend; narrated the story; preschool education