VÝZNAM VITAMINŮ VE VÝŽIVĚ DRŮBEŽE - Kudrnová, Eva (Jihočeská univerzita, 2018)
Bakalářská práce se zabývá výživou, krmením drůbeže a významem vitaminů především u nosnic, výkrmových brojlerů a kachen. Nedostatek vitaminů totiž vede nejen k metabolickým onemocněním, které mohou výrazněji narušovat produktivitu a efektivitu chovu. V první části práce objasňuji význam vitaminů, dále jejich rozdělení podle rozpustnosti. Věnuji se trávicí soustavě u ptáků, fyziologii trávení. Ve druhé části práce poskytuji informace ohledně výživy a krmení drůbeže. V závěrečné části navrhuji možná opatření, která povedou ke zlepšení zdravotního stavu, produkce a welfare drůbeže.
IMPORTANCE OF VITAMINS IN POULTRY FEED.
Keywords: VÝŽIVA; KRMENÍ; DRŮBEŽ; VITAMINY; NUTRITION; FEEDING; POULTRY; VITAMINS