Aplikace geodetických metod sběru dat při zaměřování polohopisných a výškopisných prvků krajiny pro potřeby vyhotovení účelových map. - Nováček, Martin (Jihočeská univerzita, 2008)
Práce je zaměřena na aplikaci metod dat sběru při zaměřování polohopisných a výškopisných prvků krajiny pro potřeby vyhotovení účelových map. Cílem práce je vytvoření účelové mapy a následně digitálního modelu terénu. Teoretická část je zaměřena na mapy obecně, účelové mapy a jejich druhy, dále na metody sběru dat a digitální metody terénu. V praktické části jsou zhodnoceny metody sběru dat, také je zde popsán postup při tvorbě účelové mapy a digitálního modelu terénu. Následuje posouzení možných přínosů digitálního modelu terénu pro obor pozemkových úprav.
Aplication of geodtic methods of mapping while surveying of positional and diagrammatical sketch for the purpose of special maps creation.
Keywords: účelové mapy; metody mapování; digitální model terénu; special maps; methods of mapping; digital terrain model