Znojemské historické vinobraní 1965-1973 - Samek, Renata (Jihočeská univerzita, 2017)
Cílem bakalářské práce "Znojemské historické vinobraní 19651973" bylo zhodnocení slavností od jejich založení v roce 1965 až do jejich zániku v roce 1973. Autorka se soustředila především na symbolický odkaz akcí v oblasti kulturní politiky, ale zároveň i na vazby týkající se historické paměti města Znojma. Nedílnou součástí práce byla i finanční stránka akce a samotná organizace. Pozornost byla věnována osobnosti scénáristy a režiséra vinobraní Františka Koukala.
Historical Wine Festival in Znojmo 1965-1973