Sezónní změny populací půdních želvušek v závislosti na změnách vlhkosti a teploty - Havlišová, Tereza (Jihočeská univerzita, 2008)
Tato práce se zabývá studiem společenstva půdních želvušek v jihočeském Hosíně. Pokus probíhal ve třech lokalitách (louka, úhor, les), ve kterých bylo určeno druhové zastoupení želvušek. Byly zkoumány abiotické faktory a jejich vliv na abundanci, velikost jedince a sezónní dynamiku společenstva.
Seasonal changes in populations of soil tardigrada in dependence on humidity and temperature changes
Keywords: půdní želvušky; sezónní dynamika; vlhkost půdy; soil tardigrada; seasonal changes; humidity of soil