Role sociálního pracovníka v multidisciplinárním hospicovém týmu - Lišková, Erika (Jihočeská univerzita, 2022)
Práce se zabývá postavením sociálního pracovníka v multidisciplinárním hospicovém týmu, popisuje, v čem je činnost sociálního pracovníka v hospici jedinečná a v čem se jeho práce prolíná s činnostmi ostatních členů multidisciplinárního hospicového týmu. Pro objasnění zadaného tématu je zprvu popsána paliativní a hospicová péče a jejich formy. Dále popisuje sociální práci v hospici, která se věnuje umírajícím, rodinným příslušníkům a pozůstalým, objasňuje, jaká je role sociálního pracovníka v hospici. Další část práce se zaměřuje na multidisciplinární spolupráci v hospici. Teoretické poznatky uvedené v této práci jsou doplněny konkrétním příkladem týmové spolupráce Domácího hospice sv. Markéty ve Strakonicích a rolí sociálního pracovníka v něm.
The social worker's role in the multidisciplinary hospice team
Keywords: paliativní péče; hospicová péče; sociální práce v hospici; sociální pracovník v hospici; umírající; doprovázející; truchlící; multidisciplinární tým; paliative care; hospice care; social work in hospice; social worker in hospice; dying; accompanying; mourning; multidisciplinary team