Porovnání velikosti plochy ustájení na zdravotní stav a masnou užitkovost prasat ve výkrmu - Kohout, Martin (Jihočeská univerzita, 2022)
Bakalářská práce je zaměřena na vliv zdravotního stavu a masné užitkovosti v porovnání s plochou ustájení. Nejprve řeší veškeré vlivy na chov prasat, v následující části se seznámíme s vybraným zemědělským podnikem, ve kterém pokus probíhal. Hala s pokusem má lepší výsledky v celkových ztrátách, v konverzi a v průměrné spotřebě na krmný den. Kontrolní hala dosáhla lepšího průměrného přírůstku. Závěr práce poukazuje na výsledek pokusu s navrženým opatřením ke zlepšení efektivity masné užitkovosti a zdravotního stavu.
Comparison of the size of housing areas for the health status and meat yield of pigs for fattening
Keywords: prasata; zdravotní stav; technologie; ustájení; pigs; health status; technology; housing