Frauenfiguren im Realismus mit der Spezialisierung auf Madame Bovary und Effi Briest - Kolesová, Andrea (Jihočeská univerzita, 2017)
Předkládaná bakalářská práce s názvem Frauenfiguren im Realismus mit der Spezialisierung auf Madame Bovary und Effi Briest se pokusí o analýzu děl Madame Bovary a Effi Briest a zaměří se zejména na hlavní postavy zmíněných děl. Práce bude srovnávat život dvou žen a poukáže na jejich těžké postavení v dané době. Představí autory zmíněných děl a krátce charakterizuje umělecký směr, který je pro oba autory společný.
Woman's characters in Realism with concentration on Madame Bovary and Effi Briest
Keywords: Madame Bovary; Effi Briest; Gustave Flaubert; Theodor Fontane; Realismus; Madame Bovary; Effi Briest; Gustave Flaubert; Theodor Fontane; Realism