Hluk v okolí farem pro odchov telat. - Šámal, Jiří (Jihočeská univerzita, 2011)
Práce se zabývá hlukem v okolí farem pro odchov telat. V této práci se řeší velikost hluku, který působí na zvířata a lidi v jejich okolí. Pro sběr údaju byly použity dva hlukoměry, které nám zaznamenaly hodnoty hluku. Hodnoty byly zpracovány do grafů.Z grafů je zřejmé, že nedochází k překočení hygienických norem. Z tohoto z důvodu není třeba navrhovat změny.
Noise in the vicinity of farms for rearing calves.
Keywords: Zvuk; hluk; farma; teleta; krmení; klid; přístřešek.; Sound; noise; farm; calf; feeding; rest; shelter.