Agrotechnika pěstování a obsah některých biologicky aktivních látek v rostlinách rodu Echinacea - Gondeková, Hana (Jihočeská univerzita, 2012)
Tato práce popisuje vliv agrotechniky na obsah biologicky aktivních látek v rostlinách rodu Echinacea. Zabývá se botanickou charakteristikou, způsobem pěstování, agrotechnikou a ochranou před škůdci. V druhé části je uvedeno chemické složení a účinné látky rostlin rodu Echinacea a možnosti jejich zvýšení v rostlinách.
Agrotechnics cultivation and content of some biologically active substances in plants of the genus Echinacea
Keywords: Echinacea; pěstování; obsah účinných látek; Echinacea; cultivation; content of substances